Over ons

De Mol Mediation

Mr. Maarten de Mol van Otterloo is de oprichter van De Mol Mediation en is altijd uw gesprekspartner. In voorkomende gevallen kunnen ook andere mediators optreden voor de De Mol Mediation, maar dat zijn dan altijd mediators die voldoen aan de hoge kennis- en ervaringseisen die De Mol Mediation vereist.

Maarten de Mol heeft bedrijfs- en privaatrecht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft daarnaast de opleidingen tot MfN-registermediator en de RFEA (Register Financieel Echtscheidings Adviseur) gevolgd, daarnaast heeft hij diverse financiële verdiepende opleidingen gevolgd. Maarten is ook verbonden aan Mediators Network, een landelijk samenwerkingsverband van registermediators onder andere werkzaam ten behoeve van cliënten van ARAG rechtsbijstand. Hij is ook bestuurslid van de KVSS (Kring van Scheidingsspecialisten).

Maarten beschikt dus over een zeer uitgebreide financiële kennis en ervaring, waardoor de extra kosten die u in het algemeen maakt voor aparte financiële, juridische en fiscale adviseurs beperkt blijven en daar kunt u dus veel op besparen.

Maarten is van mening dat de op het eerste oog ingewikkelde echtscheidingen of zakelijke geschillen vaak als de vraagstukken gestructureerd en per onderdeel behandeld worden, goed zijn op te lossen. Maarten heeft specifieke kennis op het gebied van de wat complexere vraagstukken rond verdeling van inkomen en vermogen bij de vaststelling van alimentatie en vermogensscheidingen. In het bijzonder bij vraagstukken rond Box 2 (aandelenbelang in een onderneming) en Box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Daarnaast is Maarten thuis in mediations rond ondernemingen en haar bestuur, zakelijke geschillen, DGA’s, ondernemers en hun eigen ondernemingen en discussies rond beleggingsproducten. Hij bemiddelt tevens bij discussies over de verdeling en afwikkeling van erfenissen en boedelverdelingen.

Regelmatig treedt Maarten op bij grotere scheidingsmediations met partijen met meerdere adviseurs, waaronder advocaten van beide partijen. In de markt wordt een gesprek tussen partijen en hun eigen advocaat ook wel overlegscheiding of Collaborative divorce genoemd. Een dergelijke benadering mist het voordeel van een onafhankelijke derde, de mediator, die zorgvuldig – vaak via pendelgesprekken – de belangen van de deelnemers van dat in eerste instantie vierpartijen gesprek kan bewaken. Het is daarom dat Maarten wel wordt verzocht die interveniërende rol te vervullen.

U zult wellicht denken; heel interessant allemaal, maar ik wil gewoon een goede en betrouwbare mediator / bemiddelaar die ons in ons geval op een voor beide partijen eerlijke en rechtvaardige manier helpt van A tot Z met onze echtscheiding of ons zakelijke conflict, die redelijke tarieven hanteert en er voor zorgt dat wij ingeval van echtscheiding als ouders goed met elkaar om kunnen gaan en met onze kinderen en dat het geheel in een zekere harmonie plaats kan vinden, zonder al te veel poespas. Voor die mensen stel ik voor: neem contact op.

Dat geldt ook voor partijen die hun zakelijke conflict op een goede en eerlijke manier wensen op te lossen, rechtdoend aan alle belangen.

Maarten publiceert ook over scheidingsonderwerpen: 

Informatie over alimentatie bij ex samenlevers:


Nieuwsbrief

Informatie over kindgebonden budget en alleenstaande ouderkop:

Kindgebonden budget: Hoge Raad nu aan zet.

Informatie over de beperkte gemeenschap van goederen:

Nieuwe wet beperkte gemeenschap van goederen.

Klanten reviews

Cliënten over De Mol Mediation

Maarten heeft ons goed begeleid met de scheiding, alles prima voor elkaar. Tevreden en tegen redelijke kosten.
Voor ons bedrijf en de scheiding was ingewikkeld rekenwerk nodig en deze mediator had door zijn kennis van het beoordelen en waarderen van bedrijven een meerwaarde.
Een al maandenlang lopend zakelijk geschil was binnen twee uur opgelost tot ieders tevredenheid.