Mr. Maarten de Mol van Otterloo is de oprichter van De Mol Mediation en is altijd uw gesprekspartner. In voorkomende gevallen kunnen ook andere mediators optreden voor de De Mol Mediation, maar dat zijn dan altijd mediators die voldoen aan de hoge kennis- en ervaringseisen die De Mol Mediation vereist.

Maarten de Mol heeft bedrijfs- en privaatrecht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft daarnaast de opleidingen tot MfN-registermediator en de RFEA (Register Financieel Echtscheidings Adviseur) gevolgd. Maarten is ook verbonden aan Mediators Network, een landelijk samenwerkingsverband van registermediators onder andere werkzaam ten behoeve van cliënten van ARAG rechtsbijstand. Hij is ook bestuurslid van de KvSs (Kring van Scheidingsspecialisten). Daarnaast is Maarten geaccrediteerd Familiemediator voor de Raad van Rechtsbijstand en kan optreden als rechtbankmediator en toevoegingen verzorgen (gefinancierde overheidsrechtsbijstand).

Maarten beschikt dus over een zeer uitgebreide financiële kennis en ervaring, waardoor de extra kosten die u in het algemeen maakt voor aparte financiële, juridische en fiscale adviseurs beperkt blijven en daar kunt u dus veel op besparen. Maarten publiceert ook over scheidingsonderwerpen, zie hieronder.

Informatie over alimentatie bij ex samenlevers
Nieuwsbrief.

Informatie over kindgebonden budget en alleenstaande ouderkop
Kindgebonden budget: Hoge Raad nu aan zet.

Informatie over de beperkte gemeenschap van goederen
Nieuwe wet beperkte gemeenschap van goederen.

Maarten is van mening dat de op het eerste oog ingewikkelde echtscheidingen of conflicten vaak als de vraagstukken gestructureerd en per onderdeel behandeld worden, goed zijn op te lossen. Maarten heeft specifieke kennis op het gebied van de wat complexere vraagstukken rond verdeling van inkomen en vermogen bij de vaststelling van alimentatie en vermogensscheidingen. In het bijzonder bij vraagstukken rond Box 2 (aandelenbelang in een onderneming) en Box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). Daarnaast is Maarten thuis in mediations rond ondernemingen en haar bestuur, zakelijke geschillen, DGA’s, ondernemers en hun eigen ondernemingen, belangenconflicten tussen overheid en burger en discussies rond beleggingsproducten.Hij bemiddelt tevens bij discussies over de verdeling en afwikkeling van erfenissen en boedelverdelingen.

Regelmatig treedt Maarten op bij grotere scheidingsmediations met partijen met meerdere adviseurs, waaronder advocaten van beide partijen. In de markt wordt een gesprek tussen partijen en hun eigen advocaat ook wel overlegscheiding of Collaborative divorce genoemd. Een dergelijke benadering mist het voordeel van een onafhankelijke derde, de mediator, die zorgvuldig de belangen van de deelnemers van dat in eerste instantie vierpartijen gesprek kan bewaken. Het is daarom dat Maarten wel wordt verzocht die interveniërende rol te vervullen.

U zult wellicht denken; heel interessant allemaal, maar ik wil gewoon een goede en betrouwbare mediator / bemiddelaar die ons in ons geval op een voor beide partijen eerlijke en rechtvaardige manier helpt van A tot Z met onze echtscheiding, die normale en dus lagere tarieven hanteert en er voor zorgt dat wij als ouders goed met elkaar om kunnen gaan en met onze kinderen en dat het geheel in een zekere harmonie plaats kan vinden, zonder al te veel poespas. Voor die mensen stel ik voor: neem contact op.